Terapie cognitiva

Sistem computerizat testare și recuperare cognitivă

ARCMED NET SRL

RO 36221878
J40/8485/2016
STR. MACULUI NR. 13
SECTOR 1
012555
BUCURESTI

Descriere

RehaCom este un sistem cuprinzător și sofisticat de software pentru reabilitarea cognitivă asistată de computer. Acest instrument practic ajută terapeutul în reabilitarea tulburărilor cognitive care afectează aspecte specifice de atenție, concentrare, memorie, percepție, activități din viața de zi cu zi și multe altele.

Prin rezolvarea sarcinilor, procesele creierului vor fi activate și funcțiile importante ale creierului vor fi îmbunătățite sau restaurate. Instruirea de succes înseamnă că utilizatorul va fi mai capabil să facă față provocărilor vieții de zi cu zi. RehaCom poate fi utilizat chiar și într-un stadiu foarte acut al leziunii – și rămâne relevant în toate etapele de recuperare. Modulele de instruire pot fi selectate cu ușurință pe baza unei evaluări cognitive sau prin utilizarea numărului tot mai mare de module de screening.
Instruire în limba maternă Software-ul are aproximativ 30 de module și este disponibil și în alte 27 de limbi, astfel încât pacienții să poată lucra în limba lor maternă. Software-ul este auto-adaptabil, astfel încât nivelul de dificultate va crește și va scădea în funcție de performanța pacientului. După o perioadă de terapie în interiorul unei instituții, pacientul poate fi supravegheat și acasă, prin internet, folosind opțiunea de instruire supravegheată de la distanță RehaCom.

SCREENING

Există o serie de module de screening disponibile pentru utilizare, iar acestea se îmbunătățesc și se extind la fiecare lansare. Fiecare modul de screening durează aproximativ 15 minute, așa că este posibil să nu doriți să le testați pe toate dintr-o singură sedinta. În general, recomandăm să începeți cu screening-ul Vigilență, deoarece indică orice deficit de atenție, care reprezintă piatra de temelie a funcției cognitive. Modulul de screening începe cu un exemplu și o sesiune de practică pentru a se asigura că clientul înțelege sarcina. Odată ce aceasta este finalizată, screening-ul va începe. După filtrare, pagina de rezultate vă va arăta unde se află performanța clientului față de norme. Acest lucru oferă o indicație utilă cu privire la severitatea deficitului și sfătuiește cu privire la modulul de instruire care trebuie utilizat. Vă puteți conecta direct la modulul de formare din ecranul cu rezultate.

Există aproximativ 30 de module de training disponibile în limba engleză, iar acest număr este în continuă creștere. Odată ce terapeutul știe ce modul să selecteze, poate face dublu clic pe pictogramă și poate selecta un număr de variabile din ecranul parametri inclusiv:
– Durata sesiunii
– Nivelul de început al sesiunii
– Cât de sensibilă ar trebui să fie adaptabilitatea
Există variabile suplimentare specifice modulelor disponibile, inclusiv:
– limită de timp pentru rezolvarea sarcinilor
– feedback audio
– alegeri de stimuli și multe altele
Odată ce terapeutul/psihologul/medicul este mulțumit, clientul poate începe antrenamentul (cu sau fără instrucțiuni de configurare din sistemul RehaCom). Pe măsură ce antrenamentul continuă, sarcina va deveni mai ușoară sau mai grea, în funcție de performanța clientului. Aceasta înseamnă că poate rămâne provocator fără a deveni frustrant. Antrenamentul poate fi întotdeauna întrerupt sau instrucțiunile repetate dacă este necesar.